01935 814422
07835 844146

This large Victorian property in Castle Cary was constructed in the mid 1800s as a warehouse where cheese was matured. It subsequently had other industrial uses before parts were converted into residential accommodation in the late 20th Century. The building is robust in character being distinguished by its stone facades and brickwork quoins and details. The building has an imposing south elevation in polychromatic brickwork facing the street. The building is not listed but lies within a Conservation Area.

Oriel Architecture had previously designed the conversion, alteration and extension to its neighbouring property, and were delighted to accept this commission after a recommendation from our previous client.

The project involved the full refurbishment and updating of the property with a total reconfiguration of the spaces (including the staircase) to create a three storey house plus a basement. Our client already had a vision for her new home and we worked with her collaboratively to produce a scheme which is a marriage of new contemporary features for convenient modern living, whilst retaining and respecting the strong character of the original building.

Paul was faced with the difficult task of turning 100 sq metres over three levels in an old industrial unit, which had been lived in but only very basically converted - with huge steel beams and wrongly placed staircases - into a light and airy home. What he designed for me fulfilled and exceeded all my expectations, and has been much admired by everyone who visits. He understood what I wanted and turned my ideas into reality. And I love living here!
Ms C, Castle Cary
Contact Us

Related Projects

View All Of Our Projects >